SatyaYoga voor individuele begeleiding
Home Bedrijfsyoga Sonja Praktische Info Recensies Cadeaubon Artikelen
SatyaYoga Zen-Shiatsu

Zen Shiatsu

Degenen die wel eens de cursus Yoga & Meridianen bij mij hebben gevolgd, hebben kunnen ervaren dat we actief de meridianen kunnen activeren in bepaalde yogahoudingen. In een behandeling Zen Shiatsu worden de meridianen manueel gestimuleerd.

Zen Shiatsu is een op Oosterse geneeskunde gebaseerde manuele therapie waarbij hand- en vingerdruk wordt toegepast om de spieren, het bindweefsel, bloedsomloop en organen te beïnvloeden. Hiermee wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

De werking van Zen Shiatsu is zowel genezend c.q. verlichtend als preventief en is succesvol omdat het gehele lichaam wordt behandeld. Daarnaast zijn diagnose en therapie gecombineerd. Elke toepassing van Shiatsu-druk is een diagnose die een indicatie geeft van eventuele afwijkingen in het lichaam, waardoor in overeenstemming daarmee kan worden behandeld. De kern van Zen Shiatsu is het in harmonie brengen, het herstellen van het evenwicht.

Zen Shiatsu therapie geeft goede resultaten bij stressgerelateerde klachten zoals burn out, depressie, slapeloosheid, hyperventilatie en spijsverteringsklachten. Maar werkt ook goed bij rugklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine.

Een behandeling Zen Shiatsu bestaat uit het luisterend inleunen zodanig dat de spieren en het zenuwstelsel in staat worden gesteld te ontspannen. Hierbij maak ik gebruik van mijn duimen, vingertoppen, handpalmen, ellebogen of onderarmen en soms ook knieƫn of voeten, waarbij de druk wordt gevormd door de natuurlijke zwaartekracht. Deze druk wordt uitgeoefend op de energiebanen (meridianen) en energiepunten. Deze energiepunten worden benaderd via het hoofd, de nek, schouders, armen en handen, benen en voeten en rug. Daarnaast worden strekkingen en rotaties toegepast. Dit alles zonder kracht, maar steeds met aandacht en compassie. De behandeling gebeurt gekleed en uitgevoerd op een zachte futonmat.

Voor je eigen comfort adviseer ik om makkelijk zittende kleding aan te doen of mee te nemen: een joggingbroek, t-shirt met lange mouwen en (schone) sokken.

Wil je graag weten of Zen Shiatsu iets voor je kan betekenen of wil je graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Tarief

Zen Shiatsu 60 min. € 45,--.

Een sessie Zen Shiatsu vindt plaats in mijn praktijk in het Hoornsemeer te Groningen.