"As you start to walk on the way, the way appears."
~ Rumi ~
Home Bedrijfsyoga Coaching Sonja Praktische Info Recensies Artikelen

Workshop Yantra Yoga - Gayatri


Gayatri

In deze workshop staat de Gayatri Yantra centraal. De Gayatri heeft een verbinding met de lichtkwaliteit van het Ajna Chakra en je krijgt dan ook een introductie in de chakrafilosofie, de betekenis van de Gayatri en de Gayatri mantra. In een yogales gaan we de chakra's activeren en bewustmaken, de Gayatri mantra chanten en daarna ga je de Gayatri Yantra schilderen. We ronden de workshop af met een meditatie op de door jou geschilderde yantra.

Yantra's zijn getekende diagrammen die in de yogatraditie worden gebruikt om het denken tot rust te brengen. Het is een instrument om je bewustzijn in een specifieke ervaringstoestand te brengen. Elke yantra is het symbool van een specifieke energie, maar is ook een werktuig om die energie te leren kennen en hanteren. Het schilderen van een yantra stimuleert beide hersenhelften, waardoor we ons kalmer en meer gecentreerd voelen.

Mantra is de klank van yantra en yantra is de visuele vorm van mantra. Wanneer we de Gayatri Mantra chanten en deze zouden laten resoneren in water, dan ontstaan vormen als de Gayatri Yantra. Een aangezien ons lichaam bestaat uit 70% water, ontstaan deze vormen ook in ons lichaam. En daar word je blij van!

Aan het einde van de workshop ontvang je een hand-out met de Gayatri mantra, de symboliek van de yantra die je hebt geschilderd en de werkwijze voor het schilderen.

De workshop is toegankelijk voor iedereen met een interesse in dit onderwerp. Kennis van de chakra's is niet nodig. Je hoeft ook geen ervaren tekenaar of schilder te zijn.

Wanneer?

Zaterdag 3 juli 2021 van 13.00 - 17.00 uur.

Waar?

Thetra, Onderduikersstraat 1, te Groningen

Bijdrage:

€40,-- (inclusief materialen, thee met iets lekkers!)

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze les? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.

Shiva icon

Op hoogte blijven van de activiteiten bij SatyaYoga?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg SatyaYoga op Facebook en instagram.

Wil je deze workshop aanbieden in jouw studio? Neem dan vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.