Header SatyaYoga
Je bevindt je hier: HomeCursussen ► Workshop Yantra Yoga

Workshop Yantra Yoga

Yantra’s zijn getekende diagrammen die in de yogatraditie worden gebruikt om het denken te leren beheersen. Het is een instrument om het bewustzijn in een specifieke ervaringstoestand te brengen. Elke yantra is het symbool van een specifieke energie, maar is ook een werktuig om die energie te leren kennen en hanteren.

Ieder chakra heeft een eigen yantra en mantra die de energie van dat chakra toegankelijker maakt. Mantra is de klank van yantra en yantra is de visuele vorm van mantra. Mantra Yoga en Yantra Yoga zijn beide klassieke Indiase meditatietechnieken.

Een chakra kan vergeleken worden met de zon. De zon schijnt altijd, maar onze mogelijkheid om die energie te ontvangen kan worden geblokkeerd. Er zijn verschillende instrumenten om deze energie weer toegankelijk te maken. Het schilderen van de yantra die bij het chakra hoort is hier een van.

In deze workshop krijg je een introductie in de chakra filosofie en de symboliek van de yantra’s die erbij horen. In een yogales gaan we de chakra’s activeren en bewustmaken, en daarna ga je een yantra naar keuze schilderen. Dat kan de yantra zijn die bij je leeftijd hoort of gewoon een yantra die je op dat moment aanspreekt. We ronden de workshop af met een korte meditatie op de yantra.

Aan het einde van de workshop ontvang je een hand-out waarin de symboliek van de yantra die je hebt geschilderd is samengevat en de werkwijze voor het schilderen.

De workshop is toegankelijk voor iedereen met een interesse in dit onderwerp. Kennis van de chakra's is niet nodig. Je hoeft ook geen ervaring te hebben met schilderen.

Wanneer?

Momenteel geen datum gepland.

Op hoogte blijven van de activiteiten bij SatyaYoga?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg SatyaYoga op Facebook.

Wil je deze workshop aanbieden in jouw studio? Neem dan vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.

Yantra's van de Chakra's