"Step into the fire of Self-discovery."
~ Mooji ~
Home Bedrijfsyoga Sonja Praktische Info Recensies Cadeaubon Artikelen

Ervaringen van cursisten

"De yoga-lessen van Sonja worden gekenmerkt door een zorgvuldige opbouw. De yogaposities worden in elke les opnieuw van begin tot eind opgebouwd, met voor elke stap in de opbouw steeds weer de gesproken instructie. Dus gelukkig hoef je zelf niets te onthouden. Diezelfde zorgvuldige opbouw geldt ook voor de gehele cursus. En, last but not least, Sonja is een heel leuke en geduldige docente met veel humor."

Willy
Handen in namasté

"Ik volg inmiddels een flink aantal jaren yoga bij Sonja, dan mag duidelijk zijn dat ik erg tevreden ben. Om te beginnen vind ik haar als persoon heel aardig. Ze straalt rust uit en heeft een heel prettige stem, daar word ik al rustig van! De houdingen spreekt ze duidelijk in, niet 1 keer, maar telkens weer. Heel prettig! En als ik niet aan alle houdingen mee kan doen, is dat helemaal geen punt. Het laatste kwartiertje Is het tijd voor ontspanning. Dan val ik elke keer een beetje in slaap. Officieel mag dat niet, maar bij Sonja mag dat wel. Na een uurtje voel ik me heerlijk ontspannen. Na het uurtje neemt ze alle tijd voor je, om eventuele vragen te beantwoorden."

Pieta
Handen in namasté

"De lessen van Sonja zijn zeer fijn, voor elk niveau is er iets te halen. Sonja praat rustig de oefeningen in, en geeft ook alternatieven wanneer een houding i.v.m. een blessure wat moeilijker is. Het accent ligt op een diepe ademhaling en ontspanning. De sfeer is relaxed en ongedwongen en Sonja is een erg sympathieke cursusleider. Na een uur yogahoudingen, is er nog ruim tijd voor een eindontspanning. Ik kom altijd erg ontspannen terug van de yogales, in mijn dagelijkse leven maak ik er gebruik van door bewuster met mijn ademhaling om te gaan, mijn gevoelige rug voelt minder pijnlijk aan nu ik in de yogahoudingen leer de spieren te ontspannen. Ik zit nu bijna een jaar op les bij Sonja en merk dat ik er veel baat bij heb!"

Lydia
Handen in namasté

"Nooit ga ik met tegenzin naar yoga bij Sonja. Na een werkdag begin ik de les soms moe en stijf, na de les voel ik me altijd energieker, ben ik meer 'uit mijn hoofd' en voelt mijn lijf weer lekker los. Sonja bouwt de lessen en de oefeningen goed op, straalt rust uit en heeft zichtbaar plezier in haar vak (let maar eens op haar mooie pretogen). Ze start de les met een korte algemene inleiding, zodat je vast een beetje weet waar het accent op ligt en wat je uit de les kunt halen. Daarna volgt de les zonder onderbreking. Er wordt onderling tussendoor niet gepraat, heel prettig, zodat iedereen zich op zichzelf kan richten. Sonja spreekt de oefeningen prettig en duidelijk in. Ook is het fijn dat ze altijd meedoet met de oefeningen. Sonja houdt iedereen ongemerkt goed in de gaten, corrigeert waar nodig houdingen, niet door rond te lopen of je persoonlijk aan te spreken, maar door instructies tijdens de oefening rustig te herhalen. Ze helpt je je grenzen te zoeken, maar ook om daar niet overheen te gaan. Je wordt je bewust van de kracht van je adem en dat je meer kunt door los te laten. Ze daagt je uit, door variaties in de oefeningen aan te brengen, maar laat daarbij iedereen vrij in de uitvoer. Het is verrassend met welke nieuwe oefeningen of accentverschillen ze telkens weer komt. De les eindigt altijd met een heerlijke eindontspanning. Dan kruip ik lekker onder een warm dekentje en die rustige stem zorgt er soms voor dat ik even in slaap val…. Ook lekker!"

Aafke
Handen in namasté

"Ik ben bij SatyaYoga gestart met lessen. Hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met yoga. Ik vind de lessen van de docent Sonja erg prettig. Ze is erg rustig en legt duidelijk uit hoe je een oefening moet uitvoeren. Ik merk dat mijn lichaam soepeler wordt en na elke les ga ik heel ontspannen weer huis."

Wendy
Handen in namasté

"De yoga lessen zijn vaak een uitdaging, maar dat ligt niet aan Sonja! Sonja geeft goeie instructies, legt rustig uit wat we gaan doen en stelt ook alternatieve houdingen voor. Ik voel me op mijn gemak en ik voel me vrij om mijn eigen grenzen op te zoeken. Sonja heeft een prettige stem en na de eind-ontspanning land ik door haar weer zachtjes op aarde. Een uitdagend uurtje, maar fijn begeleid door Sonja."

Paula
Handen in namasté

"Al een aantal jaar ga ik voor yoga naar Sonja. Door mijn verhuizing heb ik tijdelijk ergens anders yoga geprobeerd, maar dat werkte voor mij niet. Ik ga daarvoor liever wat verder weg, zodat ik toch les van Sonja heb. Haar stem vind ik geweldig. Ik kan daardoor tijdens de oefeningen me helemaal op mezelf richten en je vergeet even de alledaagse hectiek. Ook vind ik het prettig dat ze de oefeningen mee doet, zodat je altijd even kan spieken of je de houdingen wel goed doet. En ze komt niet bij je om je aan te raken of in andere houdingen te zetten, zodat je focus echt op jezelf blijft. Eventuele correcties (die nodig zijn, omdat je anders je lichaam teveel belast) spreekt ze uit. Je hebt dan snel genoeg door dat jij degene bent waarvoor de boodschap geldt. Ik vind het altijd een cadeautje voor jezelf dat je even heel bewust een dik uur met jezelf bezig bent. Ook hoe je de lessen kunt toepassen in het dagelijks leven vind ik een leuke toevoeging."

Tanja
Handen in namasté

"De lessen yoga geven mij rust in mijn lichaam en geest. Ze leren mij naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren, en dat voelt goed. Ik ga er graag heen, er is altijd een fijne rustige sfeer, en wat ik plezierig vindt, is dat je er bent en niet hoeft te presteren. De yoga oefeningen geven mij ruimte en ik voel ontspannenheid, daarnaast ben op mijn ademhaling gaan letten, die nu lager zit. Maar het mooie wat het mij ook oplevert is dat ik geleerd heb te observeren, en minder snel direct te oordelen. Dat ik met afstand eerst kan overdenken. De docent straalt rust uit, en geeft een mooie opbouw in haar lessen, en een duidelijke structuur. Haar stem is zacht en plezierig en na de eindontspanning voel ik nieuwe energie."

Jenny
Handen in namasté

Wil je ook een recensie schrijven om jouw ervaring te delen? Heel graag!
Dat kan hier op website, maar ook op Facebook zijn recensies heel welkom.

Recensie website

Recensie Facebook