SatyaYoga voor individuele begeleiding
Home Bedrijfsyoga Sonja Praktische Info Recensies Cadeaubon Artikelen
SatyaYoga Ademtherapie

Ademtherapie

De adem wordt in de yogatraditie gezien als één van de belangrijkste middelen tot het herstellen van evenwicht. De adem is van invloed op ons bewustzijn, hoe we ons voelen, wat we denken. Door middel van de yogahouding leren we de adem te verruimen, verdiepen en bevrijden. Hoe meer ruimte we in ons lichaam hebben voor de adem, hoe dieper we kunnen ontspannen.

In onze Westerse samenleving ligt de nadruk op de inademing: je 'haalt' adem naar binnen. We ademen vaak hoog in de borst en oppervlakkig. Dit is de adem die nodig is in vecht- of vluchtsituaties. Als dit korte tijd aanhoudt, heeft het geen nadelige gevolgen. Ons lichaam is in staat om zelf het evenwicht te herstellen. Spanning die echter te lang aanhoudt, kan leiden tot burn-out verschijnselen, hyperventilatie en overspannenheid. Ook spanningsklachten zoals hoofdpijn, slaapstoornissen, vermoeidheid en verhoogde spierspanningen kunnen het gevolg zijn van een onevenwichtig adempatroon.

Met ademtherapie begeleid ik manueel jouw adem, zodat die zich kan verruimen en verdiepen. Hierdoor leer je je natuurlijke adembeweging (her)kennen, kun je eventuele blokkades opheffen en voel je je meer ontspannen. Het ervaren van je natuurlijke adembeweging zal je lichaamsbewustzijn vergroten en helderheid geven over je reactiepatronen. Dat kan je helpen om lichamelijk en/of emotioneel weer in balans te komen. Ademtherapie kan je ook ondersteunen bij het ervaren van je eigen kracht en inzicht geven in wat je werkelijk wilt in je leven.

Voor je eigen comfort adviseer ik om makkelijk zittende kleding aan te doen of mee te nemen: een joggingbroek, t-shirt met lange mouwen en (schone) sokken.

Wil je graag weten of ademtherapie iets voor je kan betekenen of wil je graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Tarief

Ademtherapie 60 min. € 45,--.

Een sessie Ademtherapie vindt plaats in mijn praktijk in het Hoornsemeer te Groningen.