Header SatyaYoga
Je bevindt je hier: HomeSaswitha Yoga ► Waarom Yoga

Waarom Yoga beoefenen?

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en in onze westerse samenleving schiet dat er nog wel eens bij in. Hoofdarbeid is onze voornaamste activiteit, waardoor we geneigd zijn het contact te verliezen met de rest van ons lichaam.

De yogahoudingen zijn gericht op het soepel laten bewegen van de wervelkolom, het vergroten van de beweeglijkheid van het bekken en het versterken van de (houding)spieren. Ook spieren die in het dagelijks leven vrijwel nooit meer worden gebruikt worden weer geactiveerd, gerekt en versterkt. Gebleken is dat yoga een positieve invloed heeft op gezondheidsproblemen zoals RSI, rugklachten en nek- en schouderklachten.

Daarnaast worden de inwendige organen gestimuleerd waardoor deze optimaler gaan functioneren. Hiermee worden bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen verholpen en voorkomen. En doordat we dieper ademen worden onze cellen voorzien van meer zuurstof, verbetert de bloedcirculatie en wordt ons immuunsysteem versterkt.

Yoga bevordert onze algehele gezondheid en gevoel van welzijn. Hierdoor voelen we ons evenwichtiger, geconcentreerder, meer ontspannen en heeft stress minder vat op ons. Yoga geeft ons handvatten om dieper te ontspannen en te ademen, waardoor onze vitaliteit toeneemt en ons zelfvertrouwen groeit.

Maar bovenal gaat Yoga over het naar binnen keren met aandacht. Het is een persoonlijke reis naar binnen en yoga zal ons datgene brengen wat we het meest nodig hebben. Of het nu gaat om het verkrijgen van meer innerlijke rust en ontspanning, een gezond en sterk lichaam, meer zelfvertrouwen of wilskracht, of een dieper inzicht in wie jij bent en andere levensvragen. Jij bepaalt waar je reis naartoe gaat. Bij SatyaYoga krijg je de ruimte om jouw persoonlijke reis te aanvaarden.