SatyaYoga voor individuele begeleiding
Home Bedrijfsyoga Coaching Sonja Praktische Info Recensies Artikelen
UPDATE 24 februari 2021

Vanaf 3 maart kunnen er weer afspraken worden gemaakt voor privéles, ademtherapie en zen-shiatsu.

Individuele begeleiding

Het kan zijn dat je in je dagelijks leven of tijdens je yogabeoefening steeds tegen dezelfde dingen aan loopt. Je komt bijvoorbeeld bij bepaalde oefeningen voortdurend dezelfde weerstand of gevoelens tegen. Je hebt misschien het gevoel vast te zitten in bepaalde patronen of gewoontes. Wellicht merk je dat bepaalde lichaamsdelen niet zo toegankelijk zijn voor de adem. Of misschien vind je het fijn wat extra begeleiding te krijgen bij je beoefening in de wekelijkse yogalessen, zodat je er meer kunt uithalen.

Dan kan het helpen om een afspraak te maken voor individuele begeleiding. Een privéles wordt volledig op jouw individuele behoefte en wensen afgestemd.

Een privéles kan ook samen, bijvoorbeeld met je partner, vriend of vriendin. Zo genieten jullie beide van de voordelen van een individuele begeleiding.

Ademtherapie

De adem wordt in de yogatraditie gezien als één van de belangrijkste middelen tot het herstellen van evenwicht. De adem is van invloed op ons bewustzijn, hoe we ons voelen, wat we denken. Door middel van de yogahouding leren we de adem te verruimen, verdiepen en bevrijden. Hoe meer ruimte we in ons lichaam hebben voor de adem, hoe dieper we kunnen ontspannen.

In onze Westerse samenleving ligt de nadruk op de inademing: je 'haalt' adem naar binnen. We ademen vaak hoog in de borst en oppervlakkig. Dit is de adem die nodig is in vecht- of vluchtsituaties. Als dit korte tijd aanhoudt, heeft het geen nadelige gevolgen. Ons lichaam is in staat om zelf het evenwicht te herstellen. Spanning die echter te lang aanhoudt, kan leiden tot burn-out verschijnselen, hyperventilatie en overspannenheid. Ook spanningsklachten zoals hoofdpijn, slaapstoornissen, vermoeidheid en verhoogde spierspanningen kunnen het gevolg zijn van een onevenwichtig adempatroon.

Met ademtherapie begeleid ik manueel jouw adem, zodat die zich kan verruimen en verdiepen. Hierdoor leer je je natuurlijke adembeweging (her)kennen, kun je eventuele blokkades opheffen en voel je je meer ontspannen. Het ervaren van je natuurlijke adembeweging zal je lichaamsbewustzijn vergroten en helderheid geven over je reactiepatronen. Dat kan je helpen om lichamelijk en/of emotioneel weer in balans te komen. Ademtherapie kan je ook ondersteunen bij het ervaren van je eigen kracht en inzicht geven in wat je werkelijk wilt in je leven.

Ter voorbereiding op of ondersteuning van de ademtherapiesessie maak ik gebruik van technieken uit de Zen-Shiatsu. Die kunnen bestaan uit het luisterend inleunen op meridianen en energiepunten, zodat de spieren en het zenuwstelsel in staat worden gesteld om te ontspannen. Deze energiepunten worden benaderd via het hoofd, de nek, schouders, armen en handen, benen en voeten en rug. Daarnaast worden strekkingen en rotaties toegepast. Dit alles zonder kracht, maar steeds met aandacht en compassie.

De behandeling gebeurt gekleed en wordt uitgevoerd op een zachte futonmat op de grond.

Voor je eigen comfort adviseer ik om makkelijk zittende kleding aan te doen of mee te nemen: een joggingbroek, t-shirt met lange mouwen en (schone) sokken.

Wil je graag weten of individuele begeleiding of ademtherapie iets voor je kan betekenen of wil je graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Tarieven:
Privéles van 1 uur € 45,--
Een les met 2 personen van 1.15 uur € 55,--
Een sessie ademtherapie 1 uur € 45,--.

Een privéles of ademtherapie vindt plaats in mijn praktijk in het Hoornsemeer. Uiteraard kan in overleg ook voor een andere locatie worden gekozen.