Header SatyaYoga
Je bevindt je hier: HomeYoga ► Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de vorm van yoga die gericht is op het doen van fysieke oefeningen (āsana), gecombineerd met ademoefeningen (prānāyāma), als voorbereiding op meditatie.

De lessen worden gegeven in de Saswitha Stijl, ook wel Saswitha Yoga genoemd. Ik heb deze lessen zelf als een groot cadeau ervaren en dit wil ik graag met jullie delen.

Saswitha Yoga is een vorm van Hatha Yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbindende factor vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop we de adem gebruiken als middel om in onszelf die verbinding te ervaren.

We leren door middel van de yogahouding de adem te verruimen, verdiepen en bevrijden. En gaandeweg leren we de adem beheersen om te komen tot concentratie, stilte en inzicht als weg naar wie je ten diepste bent.

Met het beoefenen van Hatha Yoga worden we uitgenodigd om ons lichaam te leren kennen: de mogelijkheden, de beperkingen, maar vooral het ontdekken van datgene wat we niet (meer) voor mogelijk hielden. Hatha Yoga is voor iedereen!

De klassieke Hatha Yoga oefeningen staan in dienst van geestelijke bewustwording: de rode draad is dat we naar binnen keren en dat we oefenen met aandacht bij wat we doen.